Éxito en la Festa de L’ Escaldà

Els veïns de l’EATIM Jesús Pobre van tornar a reviure el procés de transformació del raïm moscatell en pansa. La Festa de L’Escaldà en la seua primera edició una vegada declarada com Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial del Patrimoni Valencià, va constituir un èxit. Molta gent es va acostar a viure de prop, junt al Riurau del Senyoret aquest procés.
L’encés de la caldera on posteriorment s’escalda el raïm, va haver-hi tallers de “llata”, on un grup de dones van demostrar la seua habilitat a l’hora de treballar el palmell. Va haver-hi un taller de construcció de “canyissos”, lloc on es posa el raïm a assecar al sol.
El Grup de Danses de Jesús Pobre i la Colla la Xareta van ser els encarregats amb la seua música i balls de clausurar una festa tan tradicional com és la de “L’Escaldà”.
Molts dels visitants van aprofitar la seua estada per a posteriorment quedar-se a menjar, ja que els restaurants de l’entitat menor van oferir un menú especial on el moscatell i les panses no van faltar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.